Banoffeepaj
Måste bara dela med mig av detta receptet, den e mäktig men smarrig.
En riktig läckerbit
Den tar ett tag att göra, men man kan förbereda det som tar tid flera dagar i förväg.
En riktig läckerbit
Den tar ett tag att göra, men man kan förbereda det som tar tid flera dagar i förväg.
200g Digestivekex.
100g Smält smör/margarin.
2st Bananer.
1Burk, 400g kondenserad mjölk.
3Dl Vispgrädde.
25g Mörk choklad.
100g Smält smör/margarin.
2st Bananer.
1Burk, 400g kondenserad mjölk.
3Dl Vispgrädde.
25g Mörk choklad.
1. Koka den oöppnade kondenserade mjölken i 3timmar, fyll på med vatten undertiden så att den förblir täckt med vatten.
(detta är den tråkiga biten)
Kokad och klar.
Undertiden kan man förbereda resten för kakan, botten mm
2. Botten till kakan: 100g smält smör blandas med 200g krossade digestivekex.
2. Botten till kakan: 100g smält smör blandas med 200g krossade digestivekex.
Plattas sedan ut i en form med löstagbar kant. (Ca 24cmØ)
"smet" i löstagbar form.
När botten är tillplattad och klar så ställer man in den i kylen tills den kondenserademjölken kokat klart.
3. När den kondenserade mjölken är kokad och klar så kyl ner den i kallt vatten,
sedan öppnar man den och nu har den blivit som kolatoffee. *mums*
Då är det bara ta ut botten ur kylen och smeta ut krämen där på.
kladdig värre, men så smarrigt.
4. Nu så är det time att skiva bananerna och sedan lägga dem på pajen, 1- 1½lager skivade bananer tycker jag e lagom, men det är ju en smaksak.
skiva bananer i lagom tjocka bitar, smaksak
När bananen är skivad och lagd på pajen så e det dax att vispa ca:3Dl grädde som sedan ska vara nästa lager och ligga uppepå bananerna.
Bananer på plats och grädden är på g.
5. Nu så är det bara smeta ut grädden till ett jämnt och lager och sedan riva lite mörk choklad att ha över.
Färdig paj, bara till att ställa i kylen tills det är dax för att servera den.
Tänk på att inte skära med någon kniv du är rädd om på metall underdelen till den löstagbara formen, då blir inte kniven så fin efteråt sen.
Speciellt inte om det är en keramisk kniv!
Mums!
Man kan med fördel byta ut bananerna och ha i färska hallon, päron, vinbär eller något annat man gillar i stället.
Man kan även dekorera med lite färska frukter/bär vid servering.
**POK**
"smet" i löstagbar form.
När botten är tillplattad och klar så ställer man in den i kylen tills den kondenserademjölken kokat klart.
3. När den kondenserade mjölken är kokad och klar så kyl ner den i kallt vatten,
sedan öppnar man den och nu har den blivit som kolatoffee. *mums*
Då är det bara ta ut botten ur kylen och smeta ut krämen där på.
kladdig värre, men så smarrigt.
4. Nu så är det time att skiva bananerna och sedan lägga dem på pajen, 1- 1½lager skivade bananer tycker jag e lagom, men det är ju en smaksak.
skiva bananer i lagom tjocka bitar, smaksak
När bananen är skivad och lagd på pajen så e det dax att vispa ca:3Dl grädde som sedan ska vara nästa lager och ligga uppepå bananerna.
Bananer på plats och grädden är på g.
5. Nu så är det bara smeta ut grädden till ett jämnt och lager och sedan riva lite mörk choklad att ha över.
Färdig paj, bara till att ställa i kylen tills det är dax för att servera den.
Tänk på att inte skära med någon kniv du är rädd om på metall underdelen till den löstagbara formen, då blir inte kniven så fin efteråt sen.
Speciellt inte om det är en keramisk kniv!
Mums!
Man kan med fördel byta ut bananerna och ha i färska hallon, päron, vinbär eller något annat man gillar i stället.
Man kan även dekorera med lite färska frukter/bär vid servering.
**POK**