Fort, fortare, fortast...

Jösses, denna långhelgen har bara rusat förbi oss!

Det har varit midsommar, härligt! Det firades utan dans runt stång men med nubbe och långbord..
Trevligt som bara den, vi var ute hos mammsen som traditionen föreslår. I år var vi runt 20st, såå nice!
Jag bakade jordgubbs tårtor, som jag naturligtvis glömde fota! *suck på mig*
Men de var jätte goda i allafall. ;-)
var en mycket trevligt fredag. Vi sov över iHanken i mitt gamla rum i källaren, gud vad man sover skönt där, inget ljuse alls och kallt och skönt! Skulle behövas nu i värmen!

Lördagen så vart det pizza på Sanremo så klart.. Molly busade med "sin" Josef (min shoshef) Och det var allmänt gött och slappt!
På kvällen så åkte Mollan till Robin och Johanna och jag och Henrik begav oss till Granvik!
Vi hade skit kul, vilket röj det är där uppe! Vi var där i rätt så tidigt då det brukar bli fullt varje år, precis som även denna.
Men det var dans och röj för hela slanten, härligt!

Söndagen så hade vi kalas för min lilla prinsessa som fyllde 2år.. Fast Molly var inte alls så pigg på sitt kalas, hon hade (Har) feber och e alldeles matt.


En av de två födelsedagstårtorna som Mollan hade på sitt kalas! ;-P
Med smak av vanilj och rabarber/jordgubb! Mums!



Den andra tårtekakan.. Med samma smak...

Gårdagen var lite halvmosig.. Molly var helt däck fram till typ 17. eller något.
Jag och henrik var på banken och grejade och fixade, undertiden var mamma här och kollade till Molly. Men hon bara sov helatiden!

Sedan så kom Anna och Kjell förbi och åt lite tårta, sedan bar det iväg till båthamnen och fiska lite, vi fick allt 4-5 fiskar, vara en som blev rensad och sparad. ;-)
Torsten fick öva på simmningen och Molly försökte slå ihjäl fisken med metspöt.
Det kom en hel hoper med ankungar som försökte äta upp våra flöten.. Haha!


Nu så ska det fixas iordning här för det är time att åka till VC med Molly, hon har nog fått öroninflammation... Lider med stackarn! Uachamej, jag kommer ihåg alla timmar jag har legat på värmedyna hemma hos mormor och morfar och haft jätte ont i öronen, och tillslut så värkte det hål på trumhinnan, usch! (Inte konstigt att man hör dåligt)


**POK**

Permalink Evenemang Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sagan om ringen.. Sista delen!

Nu så har jag köpt en vigselring.. Äntligen så har jag bestämt mig... Hihi *Lättad* ;-P
Känns härligt att ha det klart, nu så är det bara alla "små" detaljer kvar att fixa, sånt som inte går att fixa förrens samma vecka, känns så skönt!
Ett tag där kunde jag verkligen inte alls bestämma mig för ring... Jobbigt! Så i värsta fall så hade det blivit en ring ifrån automaten på ica för 5kr... Haha! Tur att jag klarade att bestämma mig! :-)

Röd och snajsig, ser dock inte så skön ut men..


Tårtbeställningarna rullar på, såå kul!
Det bästa är att ingen tårta är den andra lik.. Såå skoj!
Det enda som är tråkigt är att det inte finns någon tårtbutik här i närheten utan allt måste beställas via nätet och det tar ju sådan tid att få hem sakerna, suck!


Nu så är det allt dax att gå ut i det fina vädret och lufta sig lite! ;-) För snart så ska vi till banken på möte och sedan blir det middag hos Henriks mormor och morfar, nice!


Permalink Bröllopet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lur..

Japp, nu så har jag köp var sin ny lur åt mig och Henrik, det blev var sin Iphone 3GS 16Gb.
Ibörjan så trodde vi att det var någe fel på dem, men det var ju våran dator som var inte så trevlig (Suck på vista)
Men iaf så funkar allting kalajs bra nu!
Vi har varit och flyttat över våra telefon nummer nu idag och då fick vi även 250kr var att shoppa för i butiken, nice.. Blev tre nya skal till lurarna! ;-)
Bra att skydda dem lite iaf, framsidan har vi redan satt på riktig skyddsplast på, kostade ju några 100-lappar men de är det fasiken värt, den är ju sååå mycket bättre än många andra taskiga plast skit som säljs på marknaden!
Har även hittat snygganå skal från USA får nog bli att shoppa några sådana där ifrån, kostar ju typ skit och ingenting därifrån typ 1-3$ och fri frakt.. Najs.. Hihi



Det som jag gillar skarp med telefonen är att den tar bra kort och den är kul, det som dock är på minus sidan är att de har krånglat till allting väldigt när det gäller vissa saker och batteri tiden är fan helt totalt kass!

När vi var i affären så fick sig även Molly en ny mobil, killen som jobbade där gav enne en jättefin rosa slide dummy telefon, hon blev helnöjd.. Haha
Den är verkligen jätte fin, var tvungen att titta lite inne i den och det är elektronik pryttlar där, det är bara skärmen som inte är real.. Haha Hon är nöjd iaf hon går och ringer till mormor helatiden.. Haha

Nu så planeras det tårtor för fulla muggar, två till midsommar och två till på söndag då våran "lilla" Mollan fyller hela 2år... Härligt!

Idag så var vi och badade i sjön för första gången i år, Molly tyckte att det var jätte härligt!
fast hon gjorde en tabbe när hon sprang i.. Hon sprang rakt ut och så snubblade hon till så hon hamnade under vattnet, och det var JÄTTE läskigt!
Bra det då kanske hon tänker sig för tills nästa gång!

Nu så blir det kesella och sedan sova!

**POK**


Permalink Shoppat! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varmt och gott!

Äntligen måndag äntligen... (Rätt kass låt eg)

Blev idag väckt av en styck väldigt högt väsnande maskin som spyr ut diesel lukt.. blää!
I fredags så stank det avgaser i våran lgh när vi vaknade.. BLÄ!

Men jag har varit nere och sagt till dem att de får flytta på den så nu är den borta.. Mohahahaha...

Igår så åkte vi in en Snabbis till Skövde och köpte nya telefoner, nice..
Dock så fick vi inte igång dem när vi väl satt där och fipplade med dem, men vi fick hjälp av moster Susanne, så det löste sig! ;-P
Det visade sig att det var våran dator som inte gillade iphone! Suck!
Nå väl, nu funkar de iaf..

Molly och Ludde var hemma medans vi tog våran lilla tripp, skönt att komma iväg själva ibland,
Inget annat än sig själva att tänka på!

Idag så ska vi på möte med HSB föreningen på kanalhotellet, nice! Undra vad vi får att äta.. Hihi

Nu så är det time att klä på huliganen och gå ut en sväng i solen! ;-)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi har en ny prins...

Idag så var det den stora dagen för Viktoria och Daniel, så härligt! De ser alltid så kära ut när de tittar på varandra och jag tycker att det är så härligt att de tillslut nu fått varandra, precis som en saga! Romantiskt!
Såg lite av det på tv idag, svt naturligtvis, såg själva vigselakten, sedan har jag inte sett något mera, får nog kolla igenom någon snabb repris någonstans senare.. ;-)

Idag har det ju även varit vättern rundan, vi var ute lite och tittade en sväng, var ju dock inte så underbart väder så vi var inte direkt långrandia! :-)
Vi var ju i Motala igår och kollade starten och allt, dock så hade det ju till vår besvikelse flyttat alltihopa från lastbilscentralen in till stan.. Suck, inte alls samma känsla och mys...
Vi shoppade lite marknadskarameller och lite kakor och sedan var det inte så mycket mera.. Men alltid trevligt att komma ut en sväng!
Henrik påstod sig aldrig varit i Motala innan så.. Haha

Tror nog allt att jag får försöka klämma in en tur runt vättern som en av våra små sommar aktiviteter under semetern, Henrik vill åka till gränna  naturligtvis (han är ju galen i polkagrisar) samt att jag tror att han skulle uppskatta en tur till visingsö också.. Härligt!


I fredags så var jag, mamma och mormor i Skara, vi shoppade och åt mat, så trevligt att komma iväg och bara mysa runt, utan karl och barn och utan stress!
Jag köpte mig 3st tröjor, 1kofta och en klänning. Trevligt trevligt!

Idag så fick jag för mig att jag skulle köpa en ny telefon till Henrik, men det var ju stängt överallt så vi får nog ta det i morgon i stället, han nog nöjd när han slipper sin Ericson.. Haha

Nu på kvällskvisten har vi varit nere vid kanalen och fiskat lite med robin, Johanna och Jonas, trevligt! Molly är dock livrädd för fiskarna när man får upp dem! Haha Ser så roligt ut, hon är såå facinerad och så rädd samtidigt... ;-)

Hepp, nu så ska jag sätta mig och pyssla lite med diverse bröllops saker...
Finns fortfarande allt lite att greja med!
Sedan blir det nog en kik på Alice i underlandet!

**POK**

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kolonist javisst..

Ännu en kort dag med darligen...
Idag på förmiddagen så hade vi lite besök här, det var Anders, vi satt och tjatade lite och sedan var det time för honom att åka vidare.

Vi fixade iordning lite här hemma och så tog även vi ett strög, jag var inne på bokhandeln och beställde papper och sedan så åkte vi vidare till kolonin.
Nu så måste verkligen gräset klippas där uppe igen.. Men Molly satt och sov i bilen så idag funkade det ikke..
Jag vattnade mina plantor och blommor samt att det var dax att plantera lite mera sallad, det ska man ju göra varannan vecka om man vill ha framöver.
Sedan planterade jag lite rädisor också, blir nog fint det tror jag allt!

Nu så har vi även lagt över jordgubbarna, mycket blommor och kart är det på dem! Såg även att jag fått tomater på mina plantor, härligt! De växer som ogräs i mitt lilla växtus!
Ska nog ta och plantera om lite gurkor och sätta ut där ute också.

Idag så kom grantanten vid kolonin förbi och var nyfiken, hon påpekade väldigt för mig att man inte skulle klippa ner vinbärsbuskarna förrens efter skörden, då tittade jag bara på henne och visade henne hur de grenarna såg ut som jag klippte ur, de var stendöda och mossiga. Då sa hon inte så mycket sen.. Haha
Hon är väldigt nyfiken och tror att hon kan det mesta den där damen... Hon är även starkt misstänkt för att gå och stänga av våran vattenspridare när den står på och vi inte är där, Kärring!
Vi har ju inte möjlighet att vara där så mycket varannan vecka som denna då henrik jobbar kväll, så ibland åker Henrik förbi och sätter på vattenspridaren när han är på vägt till eller hem ifrån jobbet, men alltid när vi kommer tillbaka är den avstängd igen.. Suck!

Mina smultron har nästan dött pga det, de blev väl torra de små stackarna.. Suck!
Fint när man tror att vattnet står och går lite försiktigt där uppe men så är det helt avstängt! Inte så bra när det är väldigt soliga dagar och vi inte är där på kanske 2-3dagar..



Tror att jag ska göra något liknande mot granntanten.. Haha

Hepp, nu så ska jag förbereda maten lite, idag så kommer lillebror Robin hit och äter lite med mig och Molly, trevligt! Tror att jag slänger ihop en amerikansk sallad... Mums..
Sedan så ska vi ta oss en tur ut till Hanken och han ska titta på en båt, trevligt!
Då får Molly åka lite mera bil som hon tjatar om hela dagarna, den tösen älskar att åka bil!
Åka bil, åka bil, ÅKA BIL! Haha


Jopp, mat var det ju ja... ;-P

**POK**

Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Planerar, planerar och planerar..

Just nu så är det mycket på g, härligt när det händer nått!
Dock så blir det ju alltid något som krockar och då gäller det att prioritera rätt, får se vad som händer..
Det som är planerat än så länge är iaf

*Midsommarafton Har blivit bjuden till två ställen så lite knivigt... Skulle vilja dela på sig själv ibland! ;-)
*Mollys födelsedagskals 27Juni
*Bröllopstårt beställningar 9Juli
*Farfar fyller 90år 10Juli
*11Juli Får ev besök från Gbg några dagar :-)
*Åker ev med ner till Gbg eftråt.
*Åker på semester till Sälen den 22Juli och bor i stuga, Nice!
*4e Aug ska jag till Skövde och pröva brudklänningen igen! *Spännande*
*7-8Aug åker vi till Tyskland, Mollan ska sova för första gången hos farmor & farfar ;-)
* Bröllop 14Aug, åhh vad spännande, längtar.. Fast det känns lite hemskt att länka till slutet av sommaren.. Haha


Tror nog att denna sommaren kommer att gå rätt så fort faktiskt.. Full fart och fläkt! Härligt!
Och där imellan så ska vi bara ligga på stranden vid vättern och bara päsa och äta jordgubbar..
På tal om jordgubbar, fy satiken vad dyra de är eller, tänkte köpa vid ica idag, Molly bara älskar "gubbar". Men de tog fan 50kr/L.. Hutlöst!

Vi har jättemycket stora fina kart av jordgubbar uppe på kolonin nu, härligt! Ska åka upp i morgon och sätta över lite nät så att de inte blir uppätna av diverse äckliga fåglar och kryp!
Min sallad har även vaknat lite till liv, härligt trodde att det inte skulle bli något med den, men det verkar komma lite nu tillslut iaf, tror att jag och Mollan sådde den lite väl djup.. Molly hjälpte mig att täcka över dem.. Hihi.


Idag så har rörmokarna varit här och bytt alla termostater på elementen och så har de sågat av de hemska rören i hallen.
Det blev kalas bra med rören, termostaterna var ju rätt så fula men.. Jaja.. Haha
Dock så lyckades den ena rörmokaren göra ett hål i väggen i lilla hallen, lagom snyggt! Suck! Ska ta upp detta med vaktmästaren eller hyresvärden. De får allt stå för lagning och ny färg/tapeter! ;-)


Precis när vi var på väg ut som kom mamma förbi, så vi tog och åkte ner till Lottas och fikade lite.. Mums! Dock så var Molly inte så fika sugen, hon ville mera åka bil, så det var ett jädra tjatande om det! Haha.



Haha, detta kanske vore ett alternativ.. :-)
För härligt!

Nu så ska jag fixa iordning de sista bland placeringskorten och fixa lite med bordsplaceringen som jag inte riktigt kommer överens med.. ;-) Dock så har ju inte alla osa ännu + Att några har tillkommit så det finns allt att fixa med.. ;-)




Permalink Livet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väckt av rörmokare..

Japp det var precis vad jag blev idag.. Det plingade på dörren och Ludde börjar stormskälla, men Molly sover vidare, skönt!
Det var rörmokaren som kom förbi och ville kolla läget och tala om vad som behövde fixas till innan de kommer på måndag. Nice!
Tyvärr får jag ju inte bort mina rör i hallen, suck.
Han övertalade mig nästan att låta dem va som de var, men lite får de nog allt såga ner dem om de kan..
Är så trött på dem så jag blir galen, jädra snyggt att de sticker upp där, typ 15-20cm.. Suck!
Sedan behöver vi tömma garderoben också, suck.. Jaja, det får välle funka då..

Igår så bakade jag två stycken studenttårtor, dock fick jag inte den svarta sp som jag hade beställt, men jag trollade ihop lite egen svart här hemma..
Tårtorna blev fina, dock så han jag inte fota dem tyvärr.

Jag var även på salongen och prövade ut frisyr och make up till bröllopet, blir så bra så!
*Nöjd* Alldeles så där lagom.
Så nu är tid och pris bokat där också, skönt att ha så mycket klart och planerat som möjligt!

Igår så fick jag fruktansvärt ont under min vänster fot, suck.. Hur ska jag nu kunna gå ut och gå!?
Det är typ värk vid hälen undertill när man ska gå.. Jaja får hoppas att det blir bättre under dagen!
Idag så har jag ingenting planerat, ja eller en fika med mamma, men det är ju bara rent nöje!
Så skönt när det är lugnt efter en hektisk vecka!


Hepp, nu så ska jag försöka få in min lilla groda lite och äta här..

*POK**

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()

Såå nöjd!

Idag så blev det den stora dagen då klänningen inhandlades.. Åhh den är såå fin! *Nöjd*
Det blev en forever yours klänning. Den var bättre än den förra klänningen jag hade funderingar på.
Den vara bara så rätt när hon kom med den.


Jag stod där och prövade en klänning som jag gillade modellen på, den var offwhite och biege.. men den gick inte att dra upp dragkedjan helavägen på i ryggen (över bysten)
Så jag frågade om hon hade en storlek större men nee, tyvärr inte i den sa expiditen då.
men så sa hon att jag har ju den här och så kom hon med MIN klänning, det sa bara klick! :-)

Och nu så bor den kvar på affären så att de ska sy in den över höfter och midja så att den passar som en smäck, sedan får jag hämta den i Aug.. Längtar!


Jag fick även shoppat två stycken bhar idag =1000kr fattigare, men de var sköna och rätt så snygga.. Haha
Och så shoppade vi en stor rektangulär tavla också.. Var nu den ska få plats någonstans det vet jag inte men.. Haha! Den var snygg som attan iaf.. ;-)
Jag tror att vi har ett behov av att handla tavlor, skrattar!

Vad blev det mera shoppat.. Humm.. Mat... Lull, lull..Pärlor och stämplar på slöjddetaljer.
Och två sommar klänningar och två kjolar. Nöjd!
Sedan blev det lite flugbindningssaker också. :-)

I Morgon så ska jag baka studenttårtor igen, skoj! har suttit som på nålar idag och hoppats på att min sockerpasta har kommit som jag beställde, och vad besviken jag blev när jag öppnade brevlådan, inget stort paket, bara ett litet och tre brev.. Suck tänkte jag, tänk om den inte kommer!
Men det hade den ju gjort, den kom ju på avi.. Sikken tur, annars hade det blivit lite smått panik..
Var ju rätt så svårt att få tag på sockerpasta nu, kan tänka mig att det har med alla studenter att göra..
Det hade även kommit en lapp om att jag kunde hämta ut ett paket på 9ans kiosk, så najs, det är Mollys sommarkläder som kommit! Härligt härligt!
Så nu får sommaren gärna komma!

Hepp, nu så blir det nog en frökuse, en kesella jordgubb/lime, samt ett glas äppel juice och en film med älsklingen. Mums!

*POK*

Permalink Bröllopet Kommentarer (0) Trackbacks ()

Full fart...

Nu är det några dagarsedan jag bloggade igen, tyvärr har inte tiden räckt till.. Hihi
Man får passa på att vara ute så mycket som möjligt när det är så underbart väder som det varit i veckan som var!
Tyvärr hörde jag att det skulle bli sämre väder denna veckan, men det får vi väl se..
Det skulle ju ifs inte förvåna mig då Henrik jobbar dag denna veckan.. Det har varit sol/regn varannan vecka ett tag nu och alltid så är det sol och fint när Henrik jobbar kväll och regn när han jobbar dag.. Suck!

Det som hänt de senaste dagarna är tårtbak..
Har bakat två stycken studenttårtor, kuligt!



En av studenttårtorna.
Denna inehöll chokladfluff och mango/passionsmousse.



Rosor..

Igår så var det Sveriges nationaldag och då är det ju den obligatoriska marknaden uppe på fästningen. Härligt
Fast i år var det allt lite trögare med försäljningen än föregående år.. (Dock inte dåligt) Humm.. Kan det bero på att det var en Söndag!?
Tror att det är mycket bättre när den ligger på fre eller lör som den gjort föregående år..

Hepp time att köka lite, sedan gå ut på promenad

**POK**



Permalink Ätbart! Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommar..

Nu så börjar nog äntligen sommaren komma hoppas jag!

Idag så har vi varit en sväng uppe vid kollonin, jag klippte av det västa med gräset där uppe, behövdes verkligen, får ta finputsning någon annan dag när det finns tid och Henrik inte ska åka och jobba!
Jag tycker att det är sönt att klippa gräs, avkopplande!
Dock blir man väldigt grön om fötterna.. Haha Brukar klippa barfota, det har jag alltid gjort! :-)
På kolonin är det bra, där är det inte så många som brys sig om vad man har på sig eller nått.. Haha
Måste ta med kameran upp  dit och fota lite hur det ser ut! :-)

Annars så har Molly, jag och Ludde varit ute och cyklat en sväng idag, vi var nere hos Susanne på nagelspecialisten och bokade in ett möte om hår, naglar och smink till bröllopet.

Molly envisas alltid med att dra upp min tröja i bak när vi cyklar, lagom nice.. Och idag på våran tur så även denna gången gjorde hon detta, fast nu så slickade hon mig på ryggen också.. Mm.. mysigt! *Äckliga unge*

Sedan så skulle vi ta oss en tus ner till kanalen och äta glass, men då träffade vi på Johanna och Robin på vägen så det blev en fika på Huldas istället! *Mysigt*
Torsten fick vila nere i cykel affären så länge.. :-)


Efter fikat så blev det en sväng till konsum och handla lite, Molly fick en liten påse m&m för att hon skulle ha något att sysselsätta sig med när vi cyklade hem.
Men det hjälpte inte, hon åt några bitar sedan så somnade hon iaf.
Sovande barn med choklad runt munnen på en cykel och vit tröja på mamma var inte bäste kombinationen.. Haha


Nu så är även delar av semestern bokad...Härligt!
Det blev en stuga uppe i Sälen. Nice!


Hepp, nu så ska jag slänga i mig något att äta! *magen kurrar*
Sedan blir det till att skissa lite på studenttårtorna som jag har på beställning och ska bakas i morgon! *Kul*


**POK**

Permalink Livet Kommentarer (1) Trackbacks ()